Det är normalt att vara frisk, det är inte normalt att vara sjuk. Det är lättare att förebygga än att bota!

Konsultation, Näringsmedicin, Tester/Analyser

Hälsokonsultation

Funktionsmedicin, näringsmedicin, livsstil och kostförbättring är skonsamma metoder för att nå hälsa för din kropp.
Boka en tid för hälsokonsultation hos mig som start.
Inför ditt första hälsokonsultationsmöte ber jag dig fylla i detta formulär:
Klicka här för att ladda ner hälsoformuläret!

Vad är funktionsmedicin? 
Inom funktionsmedicin söker man orsaken till ohälsa och symtomen. Och behandlar hela människan. Funktionsmedicinen utvecklades i USA på 90 talet och står för ett paradigmskifte inom hälsa och sjukvården.

Hur arbetar en näringsterapeut?
En utbildad näringsterapeut har studerat anatomi, fysiologi, biokemi, näringsfysiologi och klinisk nutrition. Inom klinisk nutrition använder vi individuella rekommendationer om kosthållning och kosttillskott för att förbättra hälsan.
En näringsterapeut tar fram behandlingsprogram för att alla på näringsdepåer och optimera varje  människa genetisk potential.

Naturläkare
Naturläkare är en terapeut med bred alternativmedicisnk kompetens samt högre basmedicinsk utbildning fastställd av Svenska Naturläkarförbundet (SNLF) Tyska heilpraktiker, naturläkare, tillhör en av tyska staten godkända yrkesgrupp. Naturläkaryrket finns även i USA, Canada, England, Australien. De kallas för Nature doctor, Naturopathic dr, Naturopathic physician. År 1975 bildades SNLF, Svenska Naturläkarförbundet. 

Framtidens sjukvård är friskvård och näringsinriktade terapier.
Förebygg sjukdom och lidande och investera i din hälsa! Funktionsmedicin, näringsterapi, kostrådgivning, coaching och vägledning är ett steg till friskare livsstil. Kunskap om livsstilsförändringar, nutrition och hälsa ger dig trygghet och en positiv självkänsla. Alternativ medicin – skonsam för din kropp. Funktionsmedicinen och näringsmedicin söker obalanser i kroppens biokemi. Mäter funktionsstörningar i kroppens organ och organsystem. Orsaksinriktad behandling istället för symtomdämpande, som skolmedicinen är. Behandlar förebyggande och individuellt. Som näringsterapeut vägleder jag dig. Jag vägleder till hälsosam livsstil, starkt immunförsvar och naturlig hållbar hälsa. Med näring! Utan gifter. Skonsamma, uppbyggande, förebyggande metoder för din kropp.

”Min mission är att sprida medvetenhet och kunskap om vår egen hälsa och ge stöd och åtgärder hur vi går tillväga! Som naturläkare vägleder jag hur vi kan stärka och reparera vår självregenererande och självläkande kropp med livsstilsförändringar. Hur vi kan förebygga sjukdom och lidande, och förse vår kropp med rätt byggnadsmaterial”.

Jag utför även hudvårdsbehandlingar och kroppsbehandlingar som komplement när det önskas. Ansiktsbehandling, porrengöring, lymfmassage, fotvård, zonterapi. 

Varmt välkommen!

Näringsmedicin

Vägledning och hälso-recept på näringstillskott!​
Näringsmedicin så som vitaminer, mineraler, aminosyror, fettsyror, antioxidanter är skonsamma för våra kroppar. Beställ ett hälsorecept med din individanpassade näringsmedicin.
Individuell vägledning vilka kosttillskott och vilken dosering du skall ta av mineraler, vitaminer, aminosyror, fettsyror. Du beskriver dina symtom och din hälsohistoria.
Klicka här för att ladda ner hälsoformuläret.

Här kan du även själv beställa dina näringstillskott med hjälp av min vägledning.
Innate Response: https://adtr.co/t0cbzY

Alpha plus
Min rabattkod ”monica” ger dig 20% rabatt!
Använd denna länk och skriv in koden ”monica”:
https://alpha-plus.se/ref/monica/

Tester & analyser

Funktionsmedicinska tester söker obalanser i kroppens biokemi och mäter funktionsstörningar i kroppens organ och organsystem.
Tester i blod, saliv, hår, urin, feces. Tester utanför sjuk-vården!

Klicka här för att ladda ner hälsoformuläret.

Hårmineralanalys

Hårprov (ca 1 matsked fr olika områden så det ej märks) tas från nacken, tätt mot skalpen.

Har du problem med trötthet, sötsug, stress, nedstämdhet, värk, PMS, svullen mage? Dessa tillstånd kan bero på obalanser i din kropp. Håret kan avslöja varför du mår som du gör! Hårmineralanalys består av en vävnadsbiopsi som visar kroppens långsiktiga metaboliska aktivitet på cellnivå.
En hårmineralanlys kan ge dig viktiga svar om:
Kroppens mineral och näringsstatus
Ämnesomsättningstyp
Dina stressnivåer
Tungmetaller och toxiciteter
Läs mer här: https://traceelements.com

Vitamin D Test

Blodprov i fingertoppen. Ett konfidentiellt torrblodstest som analyseras i laboratorium. Testet ger aktuell status och hjälper till att anpassa näringsbehoven för vitamin D. Det är snabbt och enkelt att ta och resultatet sammanfattas med lättförståeliga bilder.
Genom att ta testet får du insikter om dina vitamin D nivåer, du får anpassade rekommendationer om hur du kan upprätthålla eller förbättra dina nivåer. Vi rekommenderar att du tar testet var 120:e dag, för att övervaka din status och anpassa ditt intag och livsstil efter årstid.
Ett enkelt självtest för analys av vitamin D-nivåerna i kapillärblod från fingertoppen. Analysen sker med test av torkade bloddroppar (Dried Blood Spot, DBS). Ett DBS-test är vetenskapligt bevisat att vara lika korrekt som ett venblodprov när vitamin D-status ska analyseras. Allt som behövs är en till två droppar blod från fingertoppen på ett Whatman®-filterpapper, och det tar mindre än en minut att slutföra. VITAS Analytical Services i Norge kommer att analysera din nuvarande D-vitaminstatus och resultatet är anonymt. Statusen kan variera under året, beroende på solexponering, kost där du bor och kosttillskott. Därför är det rekommenderade testintervallet 120 dagar. Genom att använda ditt personliga test-ID får du djupgående personliga rekommendationer, baserat på din D-vitaminstatus, för att optimera den.
Det finns olika metoder för att bedöma lager av vitamin D i din kropp, och vi använder bästa praxis för att säkerställa att vår analysnoggrannhet är överlägsen. Ett D-vitamintest med 25-hydroxyvitamin är det bästa sättet att övervaka D-vitaminnivåerna, eftersom det mäter 25(OH)D, även kallat kalcidiol, i blodet. Testet återspeglar alla tre D-vitaminkällorna; från mat, kosttillskott och hudsyntes, och avgör om dina D-vitaminnivåer är optimala, för höga eller för låga. Det normala intervallet för D-vitamin mäts som nanogram per milliliter (ng/ml) eller nanomol per liter (nmol/l). Nmol/L är det vanligaste sättet att visa D-vitaminstatus. I USA och en handfull andra länder mäts dock samma nivåer med ng/ml. När testresultaten presenteras är det därför möjligt att välja vilken måttenhet som ska visas.

Fettsyra analys

Blodprov i fingret; Bara 1 av 20 är i balans. Balansera med balance vegan algolja.
Blodtestet visar förhållandet mellan de essentiella fettsyrorna omega-6 och omega-3. Båda är essentiella för livsviktiga funktioner i våra kroppar. Problemet är den obalans mellan dessa fettsyror som har skapats på grund av förändringar i vår kost under de senaste åren. För mycket omega-6 i din kost och kropp skapar obalans. För lite intag av de viktiga omega-3-fettsyrorna EPA och DHA, skapar obalans. Med hjälp av BalanceTestet kan du enkelt testa din fettsyrebalans. Är du i obalans så kan du enkelt justera detta genom BalanceProdukterna och på så sätt uppnå en optimal balans mellan omega-6 och omega-3.
Se video

Dold födoämnesallergitest

ImuPro Complete; dold födoämnesallergitest; (blodprov)
ImuPro Complete analyserar 270 födoämnen och tillsatser (inklusive de 90 som ingår i ImuPro Basic). Fisk, kött, grönsaker, frukt, spannmål och mjölk samt alternativ till dem, kryddor, förtjocknings- och konserveringsmedel, te, kaffe och vin analyseras.

Labrix; Hormon och neurotransmittortest

NeuroHormone Complete Plus; (Saliv + urin)
Serotonin, GABA, Dopamin, Epinephrine, Norepinephrine, Glutamate, Glycine, Histamine, Phenethylamine, Estrone, Estradiol, Estriol, Progesteron, Testosteron, DHEA, Cortisol x 4, Creatinine.

Organic acid

Urintest. Urinmetaboliter för energiproduktion, neurotransmittorer, B-vitamin nivåer, avgiftning, inflammation, svamp, mag/tarm bakterie.

Aminosyratest

Blodprov i fingret. Mäter aminosyror.

Gentest

DNA Health/Gentest; svabb/saliv, ingår:
Lipid metabolism, Methylation, Detoxification, Inflammation, Oxidative stress, Bone health, Insulin sensitivity, Food responsiveness.
Våra genetiska förutsättningar styr inte vårt öde utan vi kan påverka hur generna uttrycker sig med hjälp av rätt livsstil och rätt näring. Genom att ta reda på vilka genetiska förutsättningar vi bär på har vi också möjlighet att göra något åt det genetiska arvet. DNA-analyser används inom flera områden idag; släktforskning, kriminalvården, läkemedels och bioteknikforskning. Dna-analyser är också ett utmärkt verktyg för de som arbetar med näring, hälsa, förebyggande av sjukdom för att kunna optimera hälsan hos klienter. DNA-analyser öppnar upp för läkare och terapeuter att bättre skräddarsy en behandling som är mer träffsäker och effektiv.

 

✓ Aukt. Hudterapeut (CIDESCO)
✓ Reg. Naturläkare (SNLF)
✓ Cert. Näringsterapeut
✓ Ambassadör Hippocrates Wellness, Florida

Kontakta mig på telefon: 070-728 82 55 eller fyll i kontaktformuläret och din önskan, så kontaktar jag dig.
Vänligen, Monica Lindgren